Fout: Cookies inschakelen om in te loggen in mijnUMCG.

Veelgestelde vragen over mijnUMCG

Inschrijven
Wat kan ik met mijnUMCG?

mijnUMCG is uw persoonlijke, online dossier. Uw medische gegevens staan op één plek overzichtelijk bij elkaar. Met deze informatie kunt u uw afspraak in het UMCG voorbereiden en de juiste vragen stellen aan uw behandelaar. In mijnUMCG kunt u delen van uw dossier bekijken. U ziet bijvoorbeeld:

 • uw ziektegeschiedenis,
 • uw operaties,
 • uw medicijnen,
 • uw afspraken in verleden en toekomst,
 • uw opnames in verleden,
 • uitslagen van bijna alle onderzoeken.

Opnames in de toekomst worden (nog) niet getoond. Wel kunt u onder brieven uw opnamebrief terugvinden met daarin meer informatie over uw opname.

Alleen patiëntgegevens die vanaf 2 december 2017 zijn vastgelegd in uw dossier, ziet u in mijnUMCG. Gegevens van voor die tijd blijven voor zorgprofessionals van het UMCG beschikbaar, en blijven onderdeel van uw medisch dossier. Deze worden bewaard volgens de wettelijke bewaartermijn.

mijnUMCG wordt in de loop van de tijd verder gevuld zodra u een afspraak heeft of opgenomen wordt in het UMCG.

Hoe kan ik mij aanmelden en kan dat met DigiD?

Aanmelden kan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur bij één van de Inschrijfbalies in het UMCG in de centrale hal of bij ingang Noord, of in Beatrixoord in de centrale hal. De medewerkers van de Inschrijfbalie mogen u alleen persoonlijk een aanmeldbrief geven. Neem een geldig legitimatiebewijs mee. U krijgt een aanmeldbrief met daarin instructies en een éénmalige aanmeldcode. Daarmee kunt u op de website een account aanmaken. De aanmeldcode is 14 dagen geldig. Als de code is verlopen voordat u een account heeft aangemaakt, vraag dan in het UMCG een nieuwe aanmeldcode aan. Voor het aanmelden en inloggen heeft u een mobiele telefoon nodig. U krijgt namelijk elke keer als u inlogt een nieuwe code via sms. Die kunt u één keer gebruiken. Daarmee voldoet het UMCG aan de eisen waaraan inzage in medische gegevens moeten voldoen.

Waarom kan ik niet inloggen met DigiD?
Het elektronische patiëntendossier (EPD) van het UMCG, waar mijnUMCG onderdeel van is, werkt niet samen met DigiD. Een voordeel van ons eigen systeem is dat wij u bij inlogproblemen zelf kunnen helpen. Wij hoeven u dan niet door te sturen naar DigiD.

U kunt iemand anders toegang geven tot uw online dossier. Dit heet gemachtigdentoegang. Meer hierover leest u hier.

Ik heb geen afspraak in het UMCG, kan ik me wel aanmelden voor mijnUMCG?

Iedere patiënt van het UMCG kan zich aanmelden voor mijnUMCG. Hiervoor kunt u terecht bij één van de Inschrijfbalies in het UMCG of in Beatrixoord. Neem een wettelijk legitimatiebewijs en uw mobiele telefoon mee. U kunt de aanmeldbrief niet per e-mail of post krijgen.

Mogelijk wordt uw informatie in mijnUMCG pas zichtbaar na uw eerstvolgende afspraak in het UMCG.

Mijn aanmeldcode werkt niet. Wat moet ik doen?

Probeer de code nog een keer in te vullen. Let op typfouten. Het maakt niet uit of u hoofdletters of kleine letters gebruikt. Om veiligheidsredenen verloopt uw aanmeldcode na 14 dagen. De code kunt u één keer gebruiken. Omdat we het belangrijk vinden zorgvuldig om te gaan met uw gegevens, kunnen we een (nieuwe) aanmeldcode alleen persoonlijk aan u verstrekken als u zelf in het UMCG bent met een geldig legitimatiebewijs.

Kunt u mij een nieuwe aanmeldcode toesturen?

Nee, dit kan helaas niet. We gaan voorzichtig om met uw gegevens. Daarom verstrekken we alleen persoonlijk een aanmeldcode in het UMCG. U moet zich daarvoor legitimeren met een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs).

Waarom moet ik mijn e-mailadres opgeven?

Het is handig om uw e-mailadres op te geven, maar niet verplicht. Als we uw e-mailadres hebben, kunnen we u uw gebruikersnaam sturen als u deze vergeten bent. Ook kunt u via e-mail meldingen ontvangen als er nieuwe informatie in mijnUMCG staat. U kunt zelf instellen welke meldingen u wilt ontvangen. De medewerker van de Inschrijfbalie vraagt u daarom altijd om uw e-mailadres.

Zijn er algemene voorwaarden voor het gebruik van mijnUMCG?

U kunt de Algemene Voorwaarden hier vinden.

Mijn medisch dossier
Welke uitslagen kan ik zien en wanneer?

Van veel onderzoeken kunt u de uitslagen bekijken, behalve van:

 • onderzoeken vóór 2 december 2017
 • onderzoeken tijdens een verblijf op de afdeling Dialyse, de afdeling Radiotherapie, het Endoscopiecentrum of een functiecentrum vóór 30 augustus 2018
 • onderzoeken tijdens een opname vóór 16 november 2019
 • onderzoeken tijdens een verblijf op de spoedeisende hulp (SEH) of dagbehandeling vóór 16 november 2019
 • onderzoeken aangevraagd door een zorgverlener buiten het UMCG, zoals uw huisarts
 • onderzoeken voor wetenschappelijk onderzoek waaraan u meedoet
 • functieonderzoeken, bijvoorbeeld ECG’s, fietstesten of longfunctiemetingen

Als de uitslag van een onderzoek bekend is, duurt het meestal 1 week voordat deze in mijnUMCG staat. Uw behandelaar heeft zo de tijd om de uitslag eerst met u en eventueel met collega's te bespreken. Het kan ook langer dan een week duren voordat een uitslag in mijnUMCG staat. De uitslag van een röntgenfoto ziet u bijvoorbeeld na 2 weken. Een uitslag kan ook veranderen, bijvoorbeeld omdat het laboratorium een onderzoek nog een keer doet. En sommige uitslagen komen in delen binnen.

U kunt de uitslagen ook eerder zien: binnen een dag nadat ze bekend zijn. Dit gebeurt niet automatisch. U moet dit zelf aangeven. Dit kan op de pagina Voorkeuren onder het menu Mijn profiel. Let op: alleen de patiënt zelf kan dit instellen. Bent u gemachtigde van de patiënt? Dan kunt u uitslagen alleen meteen zien als de patiënt zelf ook mijnUMCG heeft én daar zelf ingesteld heeft dat hij uitslagen meteen wil zien. Dit betekent dus bijvoorbeeld dat u als gemachtigde van een kind jonger dan 12 de uitslagen niet meteen kunt zien.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de uitslagen niet te bekijken. Bijvoorbeeld omdat u de uitslag liever van uw behandelaar krijgt, omdat deze kan uitleggen wat de uitslag betekent. Een uitslag kan (soms onverwacht) slecht nieuws zijn.

Worden mijn gegevens van voor 2 december 2017 nog aan mijnUMCG toegevoegd?

Nee. Voor 2 december 2017 werkten zorgprofessionals van het UMCG met verschillende systemen en deels op papier. Als u na 2 december 2017 een afspraak hebt (gehad) worden de gegevens die zijn opgenomen in het elektronisch patiëntendossier tijdens de afspraak gecontroleerd door de arts. Door middel van het elektronisch patiëntendossier worden de gegevens aan u getoond in mijnUMCG. Alle gegevens die dateren van voor 2 december 2017 zijn voor de zorgprofessionals van het UMCG wel inzichtelijk en zijn onderdeel van uw medisch dossier.

Hoe weet ik welke medicijnen veranderd zijn?

Op de pagina Medicijnen onder het tabblad Mijn dossier ziet u alleen de medicijnen waarvan bij het UMCG bekend is dat u ze nu moet gebruiken. Medicijnen die gestopt zijn staan hier niet. Het is mogelijk dat dit overzicht niet juist of onvolledig is, zeker als u medicijnen voorgeschreven krijgt door zorgverleners buiten het UMCG. Ook kan het zijn dat u medicijnen gebruikt die u zonder recept hebt gekocht. Volg altijd de instructies zoals die gegeven zijn door de zorgverlener die de medicijnen heeft voorgeschreven. Klopt het overzicht niet? Geef dit dan bij de volgende afspraak in het UMCG door aan uw behandelaar.

Als u bij de polikliniek of opgenomen bent geweest krijgt u een bezoeksamenvatting mee. Daarin staat een overzicht welke medicijnen door zorgverleners in het UMCG gestopt, gestart of veranderd zijn bij dat bezoek. U vindt de bezoeksamenvatting ook in mijnUMCG, onder het tabblad Afspraken. Kies voor Overzicht afspraken en klik vervolgens op de datum van de afspraak waarover de bezoeksamenvatting gaat. Meestal zal dit uw laatste bezoek aan het UMCG zijn.

Wat moet ik doen als ik informatie zie in mijnUMCG die niet klopt?

De informatie in mijnUMCG komt rechtstreeks uit uw elektronisch patiëntendossier in het UMCG. Als het overzicht dat u ziet niet klopt, geef dit dan bij een volgende afspraak in het UMCG door aan uw behandelaar. Uw informatie wordt bij elk bezoek bijgewerkt in uw dossier. U kunt een aantal wijzigingen zelf doen, zoals een allergie toevoegen of een medicijn verwijderen. U kunt deze wijziging dan bespreken met uw behandelaar tijdens het volgende bezoek. Vervolgens kan dit worden veranderd in uw dossier. Ook uw persoonlijke gegevens, zoals uw adres, kunt u zelf bijwerken. Deze wijzigingen worden binnen 2 werkdagen door een registratiemedewerker van het UMCG verwerkt.

U kunt als gemachtigde van een patiënt die ouder is dan 12 jaar geen wijzigingen in de medische gegevens doen.

Kan ik ook inzage krijgen in mijn volledig dossier als ik meer informatie wil dan in mijnUMCG zichtbaar is?

Ja. Als patiënt heeft u recht op inzage in uw dossier. U kunt van uw behandelend arts inzage krijgen in uw eigen medisch dossier. Hiervoor moet u een verzoek indienen bij uw behandelend arts of eventueel het hoofd van de afdeling waar u wordt behandeld.

U kunt ook (een deel van) uw dossier opvragen via vmg@umcg.nl. U krijgt dan een speciaal aanvraagformulier dat u invult, ondertekent en aan ons terugstuurt. Om de door u gewenste medische gegevens zo snel en zo correct mogelijk te kunnen versturen is het belangrijk dat u bij uw aanvraag duidelijk aangeeft welke medische gegevens u wilt ontvangen. U krijgt de kopie van uw medisch dossier vervolgens op papier per aangetekende post op een door u aangegeven adres.

Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van het UMCG. Als u dan nog vragen heeft, kunt u deze ook stellen via vmg@umcg.nl.

Waarom is de patiëntenfoto toegevoegd aan mijn dossier?

Een aantal afdelingen doet een test met het toevoegen van patiëntenfoto's aan het dossier. De patiëntenfoto helpt zorgverleners bij het controleren van de identiteit van de patiënt en daarmee bij het voorkomen van verwisseling van dossiers. U kunt zelf uw foto ook in mijnUMCG zien.

Kan ik mijn patiëntenfoto aanpassen of verwijderen via mijnUMCG?

Nee. U kunt de foto in mijnUMCG alleen zien. Als dat nodig is, kunt u een foto opnieuw laten maken of laten verwijderen bij de inschrijfbalie. Voorlopig kan dit alleen nog in Beatrixoord.

Afspraken en berichten
De knop 'Start de video-afspraak' doet het niet

De knop is grijs en werkt niet tot 15 minuten voordat de afspraak begint. Vanaf 15 minuten voor de afspraak wordt deze groen (in de app MyChart) of blauw (op de website) en kunt u deelnemen aan de video-afspraak. U moet hiervoor de pagina verversen of naar een ander onderdeel gaan en weer opnieuw naar de afspraak.

Ik krijg geen verbinding met mijn video-afspraak in Internet Explorer

Videobellen werkt niet in de internet-browser Internet Explorer. Gebruik een andere browser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox. Zorg ook dat deze de laatste update hebben. U kunt de video-afspraak ook doen op een smartphone of tablet via de app MyChart. U kunt de app downloaden in Google Play of de App Store. In de app staan bijna alle onderdelen van mijnUMCG net als op de website, maar een aantal dingen kunnen alleen via de website.

Waar kan ik terecht met vragen over video-afspraken?

U kunt vragen over video-afspraken stellen aan de Videobellen Helplijn via (050) 361 77 05 of videobellen@umcg.nl. De Videobellen Helplijn is geopend op weekdagen van 8.00 tot 16.30 uur. Voor andere vragen over mijnUMCG stuurt u een e-mail naar de helpdesk mijnUMCG via mijnumcg@umcg.nl, of belt u met de mijnUMCG-helpdesk via (050) 361 85 39. Vermeld daarbij altijd uw UMCG-nummer. De helpdesk mijnUMCG is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Waarom zie ik niet alle afspraken in Beatrixoord (Centrum voor Revalidatie)?

Het Centrum voor Revalidatie plant een deel van de afspraken in een ander systeem. Deze afspraken zijn daarom niet zichtbaar in mijnUMCG.

Hoe werkt een afspraak maken via mijnUMCG?

Soms kunt u zelf een afspraak maken, afzeggen en verzetten. Dit geldt voor een paar afdelingen en alleen in sommige situaties. U krijgt dan een e-mail. U heeft dan 3 dagen om de afspraak zelf te maken. Daarna maakt de medische administratie een afspraak voor u. Als u zelf een afspraak maakt via mijnUMCG, krijgt u geen brief thuisgestuurd.
Er staat wanneer de afspraak ongeveer moet zijn. Probeer een datum te kiezen die niet te ver na deze datum ligt. Lukt dit niet? Maak dan geen afspraak. De medische administratie regelt dit na 3 dagen voor u. U krijgt dan een brief thuisgestuurd.

Bent u als wettelijk vertegenwoordiger gemachtigde van een patiënt? Dan kunt u een afspraak voor de patiënt maken. Dit is dus voor patiënten jonger dan 12 jaar, en voor wilsonbekwame patiënten. U kunt als gemachtigde van een wilsbekwame patiënt ouder dan 12 jaar geen afspraak maken. De patiënt kan dit dan zelf doen. Alleen als u een afspraak kunt maken voor de patiënt, krijgt u een e-mail en ziet u de pagina Afspraak maken.

Ik krijg een foutmelding als ik een afspraak wil plannen

Soms gaat er iets mis bij het maken van afspraken. U krijgt dan een foutmelding dat u de afspraak niet kunt maken. U kunt ons helpen de fout te vinden. Stuur een e-mail aan mijnumcg@umcg.nl, en zet daarin op welke afdeling u een afspraak wilde maken en voor welke datum. Meld daarbij ook uw UMCG-nummer. Wij kunnen dan bekijken waarom u de afspraak niet kon maken.
Krijgt u een melding dat er geen ruimte in de agenda is? Maak de afspraak dan niet. De medische administratie maakt voor u een afspraak.

Hoe werkt het zelf afzeggen of verzetten van een afspraak?

Soms kunt u zelf een afspraak maken, afzeggen en verzetten. Dit geldt voor een paar afdelingen en alleen in sommige situaties. U kunt alleen afspraken afzeggen of verzetten die u ook zelf gemaakt heeft via mijnUMCG. U kunt dit doen tot 3 dagen voor de afspraak. Een afspraak die u heeft afgezegd, kunt u niet zelf opnieuw maken. Als het nodig is, maakt de medische administratie een nieuwe afspraak. Die afspraak kunt u niet via mijnUMCG afzeggen.

Kan ik een bericht sturen aan mijn zorgverlener?

U kunt een bericht sturen aan zorgverleners met wie u in het afgelopen jaar een afspraak heeft gehad. Meestal wordt uw bericht eerst gelezen door de medische administratie. Als het nodig is, stuurt de administratie uw bericht door naar bijvoorbeeld een arts. Zorgverleners kunnen u ook een bericht sturen via mijnUMCG. Als u een bericht krijgt, krijgt u hiervan een melding via e-mail. U kunt de instellingen voor meldingen regelen onder Instellingen en Meldingen.
Deze berichten zijn alleen bedoeld voor medische vragen. Stuur geen bericht via mijnUMCG als u dringend hulp nodig heeft. Of als u (nieuwe) klachten heeft waarvoor u nog niet behandeld wordt in het UMCG. Heeft u binnenkort een afspraak? Bedenk dan of uw vraag tot die tijd kan wachten.
Gebruik deze berichten niet bij vragen over een wetenschappelijk studie. U vindt de contactpersonen per studie via het menu Mijn dossier op de pagina Medisch wetenschappelijk onderzoek.

mijnUMCG voor anderen dan mijzelf
Kan ik het medisch dossier van iemand anders bekijken in mijnUMCG?

mijnUMCG is persoonsgebonden en beveiligd. U kunt het dossier bekijken van iemand anders, maar daarvoor heeft u toestemming van de patiënt nodig. Dit heet gemachtigdentoegang. Een gemachtigde hoeft geen patiënt van het UMCG te zijn. Als gemachtigde heeft u minder mogelijkheden in mijnUMCG dan als patiënt.

Wilt u voor iemand gemachtigd worden? Of wilt u zelf iemand machtigen? Dan moet u samen naar de Inschrijfbalie komen. Ook als u gemachtigd wilt worden voor uw kind. U moet allebei een geldig legitimatiebewijs meenemen. Als u gemachtigdentoegang wilt omdat u voogd, mentor of curator bent, dan moet u dit wettelijk gezag over de patiënt kunnen aantonen.

De machtiging geldt alleen voor mijnUMCG.

Kunnen mijn partner en ik samen één mijnUMCG-account hebben?

Nee, dit kan niet. Medische informatie is vertrouwelijk, en daarom krijgt iedereen een eigen account voor mijnUMCG. U kunt wel elkaar machtigen voor elkaars dossier.

Kan ik de gegevens in mijnUMCG delen met zorgverleners?

Zorgverleners buiten het UMCG kunnen uw gegevens in mijnUMCG niet bekijken. U kunt zo’n zorgverlener, zoals uw huisarts, wel toegang geven tot uw gegevens in mijnUMCG. Dit kan met ShareEverywhere.

U kunt uw gegevens delen tijdens een afspraak met een zorgverlener. Zorg dat u uw inloggegevens voor mijnUMCG meeneemt naar de afspraak. Log daar in op mijnUMCG. Dat kan via de mobiele app MyChart op uw telefoon of tablet, of via de website op uw laptop. Ga in mijnUMCG in het menu ‘Mijn dossier’ naar ‘Zelf mijn dossier delen’. Vul de naam van de zorgverlener in een vraag een code aan. Uw zorgverlener kan daarna éénmalig zelf inloggen op ShareEverywhere.com en zo uw gegevens bekijken. U deelt via ShareEverywhere uw actuele gezondheidsproblemen, voorgeschiedenis, allergieën, medicijnen en uitslagen. Afspraken, berichten en brieven kunt u niet delen.

De code is 1 uur geldig en kan één keer gebruikt worden. Als de zorgverlener is uitgelogd, kan hij niet meer bij uw gegevens. Voor de zekerheid kunt u de zorgverlener laten uitloggen waar u bij bent, nog tijdens de afspraak.

Inloggegevens
Hoe moet ik inloggen?

Om in te loggen in mijnUMCG moet u zich eerst aanmelden bij een Inschrijfbalie in het UMCG of Beatrixoord. Meer informatie daarover vindt u hier. U maakt zelf een gebruikersnaam en wachtwoord aan waarmee u kunt inloggen. U krijgt telkens als u inlogt een sms met een extra inlogcode. Hou daarom uw mobiele telefoon bij de hand.

Mijn account is geblokkeerd. Wat moet ik doen?

Als u uw wachtwoord of de code die u per sms krijgt meer dan vijf keer achter elkaar verkeerd invult, wordt uw account om veiligheidsredenen geblokkeerd. Een medewerker van de helpdesk kan deze blokkade voor u opheffen. U kunt hiervoor bellen met (050) 361 85 39 of e-mailen naar mijnumcg@umcg.nl. Vermeld daarbij altijd uw UMCG-nummer. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Bent u uw wachtwoord vergeten en lukt het niet om een nieuw wachtwoord aan te maken? Dan kunt u uw wachtwoord laten resetten. Dit kan alleen als u zich persoonlijk en met een legitimatiebewijs in het UMCG meldt.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen?

U kunt een nieuw wachtwoord aanmaken als u dit bent vergeten. Klik op de link Wachtwoord vergeten?. Deze link staat ook op de inlogpagina van mijnUMCG. Vul ter controle uw gebruikersnaam en geboortedatum in. U moet ook de extra beveiligingsvraag beantwoorden. U heeft het antwoord hierop zelf ingevuld tijdens het aanmaken van uw account. U mag maximaal 5 keer proberen de vraag te beantwoorden. Daarna kunt u om veiligheidsredenen niet meer inloggen.
Ook als u uw wachtwoord meer dan vijf keer achter elkaar verkeerd invult, wordt uw wachtwoord om veiligheidsredenen geblokkeerd. U moet dan een nieuw wachtwoord aanmaken. Lukt dit niet, dan wordt uw account geblokkeerd. Een medewerker van de helpdesk kan deze blokkade voor u opheffen. U kunt hiervoor bellen met (050) 361 85 39 of e-mailen naar mijnumcg@umcg.nl. Vermeld daarbij altijd uw UMCG-nummer. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Lukt het niet om een nieuw wachtwoord aan te maken? Dan kunt u uw wachtwoord laten resetten. Dit kan alleen als u zich persoonlijk en met een legitimatiebewijs in het UMCG meldt.

Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten. Wat moet ik doen?

Klik op de link Gebruikersnaam vergeten?. Deze link staat ook op de inlogpagina van mijnUMCG. Vul ter controle uw eerste voorletter, achternaam (zonder tussenvoegsels) en geboortedatum in. U ontvangt meteen een e-mail met uw gebruikersnaam. Uw e-mailadres moet hiervoor wel bekend zijn bij het UMCG. De medewerker van de Inschrijfbalie vraagt u daarom ook altijd om uw e-mailadres.

Als u ook uw wachtwoord bent vergeten, kunt u deze opnieuw instellen via de link Wachtwoord vergeten?. Deze link staat ook op de inlogpagina. Hiervoor heeft u uw gebruikersnaam nodig.

Het lukt niet om mijn gebruikersnaam op te vragen. Wat moet ik doen?

Vul ter controle uw eerste voorletter, achternaam (zonder tussenvoegsels) en geboortedatum in. Uw eerste voorletter is de eerste letter van uw officiële voornaam. Als u (ook) de achternaam van uw partner gebruikt, vult u alleen deze in. Het maakt hierbij niet uit in welke volgorde u beide achternamen gebruikt in uw naamgeving.

Uw e-mailadres moet al bekend zijn bij het UMCG. Staat uw e-mailadres nog niet in mijnUMCG, of weet u niet meer welk e-mailadres u heeft ingevuld? Dan moet u zich persoonlijk met een legitimatiebewijs melden bij de Inschrijfbalie in het UMCG of Beatrixoord. We vinden het belangrijk om zeker te weten dat we uw gebruikersnaam aan de juiste persoon geven.

U kunt een eenmaal aangemaakte gebruikersnaam niet meer veranderen.

Waar kan ik mijn persoonlijke informatie (zoals adresgegevens) of mijn wachtwoord wijzigen?

Als u bent ingelogd in mijnUMCG, kunt u bij de instellingen uw wachtwoord, beveiligingsvraag en/of -antwoord wijzigen. U kunt na het aanmaken van uw account uw gebruikersnaam niet meer veranderen.

Een wijziging in uw adres, telefoonnummer, e-mailadres of contactpersoon kunt u doorgeven op de pagina ‘Persoonlijke gegevens bijwerken’. Wijzigingen worden verwerkt binnen 2 werkdagen. Uw adres wordt alleen veranderd als u dit eerst ook heeft doorgegeven aan uw gemeente. Wacht dus met het doorgeven van een adreswijziging tot u daadwerkelijk verhuisd bent. U krijgt bericht in mijnUMCG als uw wijzigingen zijn doorgevoerd.

Let op: als u uw mobiele telefoonnummer verwijdert of verkeerd aanpast, kunt u niet meer inloggen in mijnUMCG. U moet dan naar het UMCG komen om uw mobiele telefoonnummer weer te laten registreren.

U kunt uw wijziging ook doorgeven aan de polikliniek waar u onder behandeling bent of via umcg.nl.

Veiligheid en privacy
Hoe veilig is mijnUMCG?

Uw gegevens zijn goed beveiligd in mijnUMCG. Om toegang tot mijnUMCG aan te vragen moet u zich identificeren voordat u persoonlijk een aanmeldcode krijgt. Daarnaast krijgt u elke keer dat u inlogt een extra beveiligingscode via sms en wordt u automatisch uitgelogd als u meer dan 10 minuten niet actief bent. De toegang voldoet daarmee aan STORK niveau 3.

Hoe gaat het UMCG met mijn gegevens om?

Hoe we dit doen, leest u in ons Privacy statement van het UMCG en de Algemene Voorwaarden van mijnUMCG. Daarnaast moet u zich identificeren bij één van de Inschrijfbalies voordat u een aanmeldcode krijgt om een account aan te maken.

Ik ben automatisch uitgelogd. Hoe komt dat?

Als u langer dan 10 minuten de muis of het toetsenbord niet gebruikt, wordt u automatisch uitgelogd. Zo kunnen we uw privacy en uw persoonlijke gegevens goed beschermen. Wij raden u aan altijd uit te loggen wanneer u de computer verlaat, zelfs als dit maar voor korte duur is.

Wat heb ik nodig om mijnUMCG te gebruiken?

Voor het aanmelden en inloggen heeft u een mobiele telefoon nodig. We sturen u namelijk elke keer dat u inlogt een sms met een unieke code. Verder moet u internet op uw computer (pc of laptop), tablet of smartphone hebben.

Er is voor mijnUMCG ook een app voor iPhone of Android: MyChart. U kunt de app downloaden in Google Play of de App Store. Als u inlogt via de app, heeft u minder mogelijkheden dan via de website.

Informatie en contact
Heeft u een andere vraag?

Stuur een e-mail naar mijnumcg@umcg.nl, of bel met de mijnUMCG-helpdesk via (050) 361 85 39. Vermeld daarbij altijd uw UMCG-nummer. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.
U kunt vragen over video-afspraken stellen aan de Videobellen Helplijn via (050) 361 77 05 of videobellen@umcg.nl. De Videobellen Helplijn is geopend op weekdagen van 8.00 tot 16.30 uur.