Fout: Cookies inschakelen om in te loggen in mijnUMCG.

mijnUMCG, direct toegang tot uw medische gegevens

7 oktober 2020
Bel ons voordat u naar het UMCG komt als u klachten heeft
Als u een afspraak heeft op een polikliniek kunt u gewoon komen, behalve als u klachten heeft die bij het coronavirus horen. Dit zijn verkouden, niesen, hoesten, keelpijn, kortademigheid, u proeft en ruikt niets meer, koorts (uw temperatuur is hoger dan 38 graden).
Heeft u een van deze klachten? Bel ons dan 2 dagen voor uw afspraak. Het telefoonnummer staat bovenaan uw afspraakbrief. Bel ons ook als u in de 14 dagen vóór uw afspraak positief getest bent op corona. Dus dat uit de test bleek dat u inderdaad corona heeft.
U komt alleen op uw afspraak. Lukt dat echt niet? Dan mag u 1 volwassene meenemen. Kleine kinderen mogen niet mee.
Kom 5 minuten voor uw afspraak naar de polikliniek. Zo voorkomen we volle wachtruimtes.

Controle bij de ingang
Er is een controle bij de ingang. Doe thuis de coronacheck op coronacheck.umcg.nl. Doe dit op de dag van uw bezoek. Het UMCG is een publieke ruimte. Draag daarom in het UMCG een eigen mondkapje.

Het is veilig voor u om naar het UMCG te komen
We doen alles om het risico op besmetting met het nieuwe coronavirus zo klein mogelijk te maken voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers. Dat gaat heel goed. Patiënten met COVID-19 liggen op isolatiekamers op bepaalde verpleegafdelingen. Patiënten met klachten gaan naar de aparte coronapoli en komen niet in andere delen van het UMCG. Alle medewerkers in het UMCG houden zich aan alle voorschriften om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. Sinds februari testen we veel medewerkers om te voorkomen dat zij ziek aan het werk gaan. Er zijn voor zover we kunnen nagaan geen patiënten besmet geraakt via onze zorgprofessionals. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken: u kunt veilig naar uw afspraak komen.

Video-afspraak
Niet alle afspraken gaan door zoals u gewend bent. Sommige afspraken veranderen in een telefonische afspraak. En als het kan krijgt u een video-afspraak. Uw behandelaar besluit wanneer dit mogelijk is. Dit is makkelijk voor u, want u hoeft niet naar het UMCG te komen. U heeft geen parkeerkosten en u kunt met meerdere personen bij het gesprek zijn. En we zorgen daarmee samen dat we meer patiënten kunnen helpen.

Meer informatie
Heeft u binnenkort een afspraak op een polikliniek, voor opname, operatie of behandeling? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

Heeft u vragen over mijnUMCG? Bel of mail dan de helpdesk mijnUMCG.
Wegwerkzaamheden in en rondom Groningen: plan extra reistijd in
Kijk op de website van het UMCG voor meer informatie
Nieuw (februari 2020):
  • Gebruikt u een medicijn niet meer? U kunt dat aangeven in uw dossier.

mijnUMCG is het online patiëntenportaal van het UMCG. U kunt een deel van uw medische gegevens bekijken, zoals uitslagen van onderzoeken, uw afspraken en uw ziektegeschiedenis.

 

Heeft u nog vragen?

Lees dan de veelgestelde vragen