Fout: Cookies inschakelen om in te loggen in mijnUMCG.

mijnUMCG, direct toegang tot uw medische gegevens

12 januari 2021
Bel ons voordat u naar het UMCG komt als u klachten heeft

Als u een afspraak heeft op een polikliniek kunt u gewoon komen, behalve als u klachten heeft die bij het coronavirus horen. Dit zijn verkouden, niesen, hoesten, keelpijn, kortademigheid, u proeft en ruikt niets meer, koorts (uw temperatuur is hoger dan 38 graden).
Heeft u een van deze klachten? Bel ons dan 2 dagen voor uw afspraak. Het telefoonnummer staat bovenaan uw afspraakbrief. Bel ons ook als u in de 14 dagen vóór uw afspraak positief getest bent op corona. Dus dat uit de test bleek dat u inderdaad corona heeft.
U komt alleen op uw afspraak. Lukt dat echt niet? Dan mag u 1 volwassene meenemen. Kleine kinderen mogen niet mee.
Kom 5 minuten voor uw afspraak naar de polikliniek. Zo voorkomen we volle wachtruimtes.

Coronacheck

Doe thuis de coronacheck in mijnUMCG. Dit kan vanaf 5 dagen voor uw afspraak. Heeft u geen mijnUMCG? Doe dan de coronacheck op coronacheck.umcg.nl.
Het UMCG is een publieke ruimte. Draag daarom in het UMCG een eigen mondkapje.

Het is veilig voor u om naar het UMCG te komen

We doen alles om het risico op besmetting met het nieuwe coronavirus zo klein mogelijk te maken voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers. Dat gaat heel goed. Patiënten met COVID-19 liggen op isolatiekamers op bepaalde verpleegafdelingen. Patiënten met klachten gaan naar de aparte coronapoli en komen niet in andere delen van het UMCG. Alle medewerkers in het UMCG houden zich aan alle voorschriften om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. Sinds februari testen we veel medewerkers om te voorkomen dat zij ziek aan het werk gaan. Er zijn voor zover we kunnen nagaan geen patiënten besmet geraakt via onze zorgprofessionals. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken: u kunt veilig naar uw afspraak komen.

Video-afspraak

Niet alle afspraken gaan door zoals u gewend bent. Sommige afspraken veranderen in een telefonische afspraak. En als het kan krijgt u een video-afspraak. Uw behandelaar besluit wanneer dit mogelijk is. Dit is makkelijk voor u, want u hoeft niet naar het UMCG te komen. U heeft geen parkeerkosten en u kunt met meerdere personen bij het gesprek zijn. En we zorgen daarmee samen dat we meer patiënten kunnen helpen.

Samen met uw gemachtigde een video-afpraak?
Heeft u een gemachtigde voor uw mijnUMCG-account en wilt u dat die bij het gesprek is? Dat kan, ook als die persoon niet bij u in de buurt is. Uw gemachtigde kan meedoen met het eigen mijnUMCG-account, via uw dossier. Geef aan het begin van het gesprek aan uw zorgverlener aan dat u de gemachtigde bij het gesprek wilt.

Meer informatie

Heeft u binnenkort een afspraak op een polikliniek, voor opname, operatie of behandeling? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

Heeft u vragen over mijnUMCG? Bel of mail dan de helpdesk mijnUMCG.

mijnUMCG is het online patiëntenportaal van het UMCG. U kunt een deel van uw medische gegevens bekijken, zoals uitslagen van onderzoeken, uw afspraken en uw ziektegeschiedenis.

 

Heeft u nog vragen?

Lees dan de veelgestelde vragen