Fout: Cookies inschakelen om in te loggen in mijnUMCG.

mijnUMCG, direct toegang tot uw medische gegevens

mijnUMCG is het online patiëntenportaal van het UMCG. U kunt een deel van uw medische gegevens bekijken, zoals uitslagen van onderzoeken, uw afspraken en uw ziektegeschiedenis.

Corona update (22 februari 2021)
Gaat u binnenkort naar het UMCG? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

MinderMeer informatie
Vaccinatie medische hoogrisicogroepen

We bereiden ons voor op het vaccineren van medische hoogrisicogroepen. Bel ons niet zelf, maar wacht de eventuele uitnodiging voor vaccinatie af. We weten nu nog niet wanneer wanneer de vaccins beschikbaar zijn.

Wat moet ik doen als ik tijdens de avondklok een afspraak heb in het UMCG?

Heeft u in de avond een afspraak in het UMCG? De noodzakelijke behandelingen gaan gewoon door. Om tijdens de avondklok van en naar het UMCG te reizen heeft u een 'Formulier eigen verklaring avondklok' nodig. Ook heeft u uw afsprakenbrief nodig. Dit mag ook een digitaal bewijs van uw afspraak zijn in mijnUMCG. Zorg ook dat u uw identiteitsbewijs bij u heeft.

Bel ons voordat u naar het UMCG komt als u klachten heeft

Als u een afspraak heeft op een polikliniek kunt u gewoon komen, behalve als u klachten heeft die bij het coronavirus horen. Dit zijn verkouden, niesen, hoesten, keelpijn, kortademigheid, u proeft en ruikt niets meer, koorts (uw temperatuur is hoger dan 38 graden).
Heeft u een van deze klachten? Bel ons dan 2 dagen voor uw afspraak. Het telefoonnummer staat bovenaan uw afspraakbrief. Bel ons ook als u in de 14 dagen vóór uw afspraak positief getest bent op corona. Dus dat uit de test bleek dat u inderdaad corona heeft.
U komt alleen op uw afspraak. Lukt dat echt niet? Dan mag u 1 volwassene meenemen. Kleine kinderen mogen niet mee.
Kom 5 minuten voor uw afspraak naar de polikliniek. Zo voorkomen we volle wachtruimtes.

Coronacheck

Doe thuis de coronacheck in mijnUMCG. U krijgt hier 5 dagen voor uw afspraak of opname bericht over via mijnUMCG. Lukt dat niet? Doe dan de coronacheck op coronacheck.umcg.nl. Doe dit op de dag van uw bezoek. Het UMCG is een publieke ruimte. Draag daarom in het UMCG een eigen mondkapje.

Het is veilig voor u om naar het UMCG te komen

We doen alles om het risico op besmetting met het nieuwe coronavirus zo klein mogelijk te maken voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers. Dat gaat heel goed. Patiënten met COVID-19 liggen op isolatiekamers op bepaalde verpleegafdelingen. Patiënten met klachten gaan naar de aparte coronapoli en komen niet in andere delen van het UMCG. Alle medewerkers in het UMCG houden zich aan alle voorschriften om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. Sinds februari testen we veel medewerkers om te voorkomen dat zij ziek aan het werk gaan. Er zijn voor zover we kunnen nagaan geen patiënten besmet geraakt via onze zorgprofessionals. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken: u kunt veilig naar uw afspraak komen.

Video-afspraak

Niet alle afspraken gaan door zoals u gewend bent. Sommige afspraken veranderen in een telefonische afspraak. En als het kan krijgt u een video-afspraak. Uw behandelaar besluit wanneer dit mogelijk is. Dit is makkelijk voor u, want u hoeft niet naar het UMCG te komen. U heeft geen parkeerkosten en u kunt met meerdere personen bij het gesprek zijn. En we zorgen daarmee samen dat we meer patiënten kunnen helpen.

Samen met uw gemachtigde een video-afpraak?
Heeft u een gemachtigde voor uw mijnUMCG-account en wilt u dat die bij het gesprek is? Dat kan, ook als die persoon niet bij u in de buurt is. Uw gemachtigde kan meedoen met het eigen mijnUMCG-account, via uw dossier. Geef aan het begin van het gesprek aan uw zorgverlener aan dat u de gemachtigde bij het gesprek wilt.

Meer informatie

Heeft u binnenkort een afspraak op een polikliniek, voor opname, operatie of behandeling? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

Heeft u vragen over mijnUMCG?

Lees dan de veelgestelde vragen 

Staat uw vraag er niet bij? Bel of mail dan de helpdesk mijnUMCG.

Nieuwe gebruiker?

Om een account aan te maken voor mijnUMCG heeft u een brief met een aanmeldcode nodig. Deze code kunt u krijgen in het UMCG of Beatrixoord. Liever vanuit huis een mijnUMCG-account aanvragen? Neem dan contact op met de Digitale Balie. Hier heeft u een pc, telefoon of tablet met camera voor nodig. Houd uw legitimatiebewijs bij de hand. Neem voor meer informatie contact op met de mijnUMCG Helpdesk via (050) 361 85 39.

Aanmelden voor mijnUMCG

Video Onderzoek bij vermoden van longkanker afspelen
Video

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten
Video